Mulți oameni abordează în finanțele personale mai mult partea de economisire, deși modul în care poți să câștigi mai mulți bani este la fel de important. Economisirea îți poate fi utilă până la un punct, căci cheltuielile care pot fi reduse sunt limitate, iar concentrarea doar asupra ei poate să te priveze de unele nevoi individuale și să conducă la frustrări.
Mijloacele de a câștiga mai mulți bani sunt mai multe decât par la o primă vedere și accesibile oricui, indiferent de vârstă și de studiile pe care le-ai făcut.
Odată ce conștientizezi asta este nevoie să îți stabilești în mod clar obiectul de a descoperi cum să faci mai mulți bani și să îl urmezi cu consecvență.
Cum să câștigi mai mulți bani la serviciu?
Principala sursă de venit a oamenilor este serviciul, iar nivelul salariului este cei care îi mulțumește sau din contră, le crează multe nemulțumiri. Nu există o modalitate general valabilă de îți spori salariul, mai ales că negocierile au loc destul de rar, iar de promovări au parte doar câțiva dintre colegi. Cel mai bine este să încerci în permanență să îți actualizezi nivelul de cunoștințe prin certificări aferente domeniului, să îți vezi de muncă conștiincios și creativ fără să intri în discuții colaterale și personale și după un anumit timp să îți abordezi șeful și să vorbești de nevoia de mărire a salariului, pe care trebuie să o și justifici. În cazul în care nu vei primi răspunsul dorit trebuie să știi că cele mai mari șanse le ai dacă schimbi firma la care lucrezi.
Uneori este bine să te gândești chiar dacă nu ești dispus să accepți o ofertă mai prost plătită, dar într-un alt domeniu, mai adaptat preferințelor tale și care îți oferă perspective mai bune. Aceasta nu ar trebui să fie o alegere conjuncturală, ci una bine pregătită din timp, prin urmărirea domeniului și urmarea unor forme de pregătire recunoscute care pot demonstra că deții cunoștințele necesare, chiar dacă nu ai mai lucrat.
Crează surse noi de venit
Crearea unor noi surse de venit mi se pare cea mai importantă parte și de aceea am scris mai multe articole pe blog despre ea. Un loc de muncă nu ar trebui să îți aducă acel nivel de autosatisfacție care te îndepărtează de nevoia identificării unor surse suplimentare de venit bani. În cazul în care serviciul tău se desființează, sau dacă efectiv nu mai ai resursele fizice și mentale necesare să mergi acolo, ar trebui să ai deja alte moduri de a obține venit, care să îți ofere confortul necesar căutării unui loc de muncă sau să te determine să realizezi că merită să îți dedici timpul dezvoltării lor. Mai este un lucru care ar trebui să te stimuleze – descoperirea unei idei profitabile îți poate aduce venituri nelimitate, ceea ce nu se va întâmpla vreodată din salariu. Nu vrei să decizi chiar tu cum îți împarți timpul între muncă și viața personală, să ai o relație mai bună și mai mult timp pentru ea, să poți sta mai mult departe de oraș? De tine depinde să îți transformi visele în realitate.
Investițiile nu sunt atât de complicate cum par, există modalități cu care să începi și în baza cărora poți să înveți. Îți recomand să citești ce factori iei în calcul când investești, precum și alte articole de pe blog din categoria Finanțe personale. Poți vedea că ai flerul unui mare investitor fără să citești neapărat sute de cărți din domeniu, căci investițiile sunt o artă cu care te vei familiariza repede odată ce le începi.
Afacerile simple care nu necesită sume mari de bani merită să fie abordate de toată lumea. Poți începe cu una dintre cele 15 idei simple de afaceri. Dintre acestea în vogă sunt banii din online, fie dintr-un blog, un site de vânzări produse, cursuri create de tine și vândute printr-un blog dintr-un domeniu în care ai notorietate, sau un cont de social media în care îți poți fructifica aspectul fizic, hobby-urile sau cunoștințele profesionale prin sponsorizarea de la diverse firme. Absolut oricare dintre idei îți poate aduce bani, trebuie doar să ieși din zona de confort personal, să nu mai pierzi timpul fără niciun folos și să o pui în aplicare pe aceea care te atrage cel mai mult.
Am intrat în blogging întâmplător, pe nișa de cărți, dar cu timpul am descoperit nevoia de a scrie despre mai multe domenii, urmărind în permanență ceea ce doresc cititorii. Cred că dacă cineva va intra pe mai multe nișe, va scrie pe mai multe bloguri și va persevera poate să obțină sume suplimentare de bani consistente. Nu există un domeniu anume, oamenii vor să citească despre cărți, modă, gadgeturi, sau despre relații și sex. Orice subiect este un bun început, iar ulterior vei putea vedea singur ce articole au succes pentru a aprofunda mai bine domeniul.
Sursele noi de venit presupun să îți valorifici pasiunea pentru ceva, să descoperi o idee nouă, sau doar să fii suficient de deschis pentru a te adapta la ceea ce se cere. Atunci când vei porni o afacere trebuie să poți să îți modifici obiectivele la domeniile pentru care există cerere, să fii pregătit să îi dedici timp și să aștepți, căci rezultatele nu apar repede.
Să câștigi mai mulți bani nu este așadar un fel de mit, poți ajunge și tu acolo dacă transformi dorința într-un obiectiv pe care îl vei urmări cu perseverență. Propune-ți asta și vei reuși, ești propriul tău șef și de tine depinde totul.
Lasă un răspuns